Off to Uppsala


sluta tänka på det så försvinner det

Hade bara svenska idag så satt kvar efter det och gjorde klart de sista små detaljerna på vårt projektarbete. Nu är det iaf klart! Känns så skönt!!!!! Redovisningen är klar och gick hur bra som hellst, och inlämningen är klar!! nu är det bara utvärderingen kvar av det hela.
Tråkigt nog har vi använt oss utav andra timmar då vi inte borde jobbat med projektet, men både jag och emma vill bli klara med det innan vi börjar med en massa andra uppgifter.
Jag har dock inte börjat med en enda uppgift vilket gör mig en aning stressad när jag väl tänker på det.
De fem veckor som är kvar ska jag:
* Svenska nationella muntliga, TAL
* Göra ett globaliseringsarbete om en pågående konflikt
* Skriva en historisk artikel
* Skriva en uppsats om ett valfritt ämne i psykologin
* Redovisa musiken, dvs, Jag ska lära mig en helt ny låt på piano och emma ska sjunga till
* Utvärderingen av projektet
* Troligtvis nåt om August Strindberg
* Ett till tal i svenskan
Let's not care for right now, cuz tomorrow it's VALBORG! :D

The dreamer is back

Har alltid haft perioder där jag drömmer en massa. Jag tror jag är inne i en sån period nu.
Dagens dröm:
Jag och Emma är i globen och kollar på Bounce. Emma och Hampan blir uppropade men det blir fel. Det är jag som blir uppropad istället. Jag ska sjunga. Inför hela globen. Jag sitter längst fram på nån spets på scenen och får ett sånghäfte. Sen börjar dem spela låten Mama med My Chemical romance, som jag då ska sjunga. Tyvärr är det så att jag är supersnurrig (typ full) Jag sjunger fel, ramlar typ av scenen. Helt kaos.
Sen efter det så är jag med Emma och Viktor Klövik. Fråga mig inte varför. Jag är fortfarande full. Dagen efter (typ) så visar Emma mig en massa fina bilder från dagen innan. Bland annat bilder där jag står i en hiss och blottar magen samt när jag ska hjälpa en elektriker/rörmokare. Minn tyvärr inget från det.
Låten jag sjöng (skulle sjunga) i globen

Utdrag ur CG's Pizzas månadsbrev för Maj

Nu till något utöver det vanliga. Månadsbrevet presenterar vårt senaste inslag, en så kallad fiction- reality-såpa, där allt och inget är påhittat. En del namn kan påminna om personer ni känner, men

senast jag kollade kan man inte söka patent på ett förnamn(med undantag för Prince egna symbol). Varma pizzor, en fiction-reality-såpa av Georgo Lanser

Charly såg fram emot att börja dagen med en joggingrunda, men att April skulle vara så här kallt var inget han räknade med. Snoozeknappen trycks på för 10:e gången och Charly ger ifrån sig ett gnagande ljud innan han somnar om. Hans personliga rekord på 34 snoozetryckningar är inget han vill närma sig denna onsdagmorgon. Idag är ju tamejfan dagen D, tänker han och skickar sig spänstigt upp ur sängen efter snoozetryckning nummer 21. Naken och varm drar han sig mot duschen med släpande fötter.

Charly, 33 år ung, med ljumma kroppstoner, brunt hästfärgat hår och oerhört stolt över att vara lika lång som den genomsnittlige svenske mannen, nämligen 185cm. För tre år sedan föddes han på nytt då Charly flöt iland på Nora Strand med total minnesförlust. Varken media eller myndigheter har lyckats hjälpa Charly hitta sitt ursprung och han själv minns fortfarande ingenting. Det enda han vet är att han förmodligen är världens främsta degexpert och att han har ett sjätte sinne som gör att han kan läsa bibeln med stängda ögon.

Paret som hittade Charly har hjälpt honom att komma iordning. EE, hans föräldrar döpte honom till Erik-Erik, och Gormy hittade Charly naken på Nora Strand för tre år sedan då de var på promenad. De har tagit hand om honom sedan dess och låter honom nu bo i lillstugan som de ändå hade tänkt hyra ut till studenter. EE och Gormy träffades på Silja Symfoni när de var på sommarkryssning med sina föräldrar. Då var de bara femton år gamla. De började med att brevväxla under flera år eftersom Gormy bodde i Finland och EE var bosatt i Danderyd. Gormy, som är en risktagare av naturen, flyttade till Sverige dagen då han fyllde arton. EE tog emot honom med öppna armar och tillsammans startade de en pizzeria som de döpte till EE ́s. Senare skulle de få problem med det namnet, men de var ju så unga och oerfarna så de visste inte bättre.

Pizzerian gick sisådär till en början, men grabbarna trivdes med att jobba ihop och hade sina stamkunder, men innerst inne så dolde EE en längtan efter stora framgångar. Ibland försökte han hinta till Gormy om sina drömmar, men vågade aldrig stå på sig när Gormys temperament slog till. En gång var Gormy så upprörd att han bet av en spik med bara tänderna. Efter det blev det allt större mellanrum mellan diskussionerna.

Dagen då de hittade Charly förändrade deras liv. Eftersom Charly inte ville vara ensam följde han alltid med till pizzerian och hjälpte till med de dagliga sysslorna. När han en gång blev ombedd att göra degen sken han upp som en sol. Charlys inre öppnades upp och han såg framför sig hur mjölets gluten förtrådade sig med det ljumma vattnet och hur jästens miljontals bakterier spred sig som spermier i en livmoderhals. Charly struntade i allt vad mått och recept hette, han tog den ena näven socker efter den andra och salt likaså, han luktade på degen, smakade på den, kelade med den, drog i den, slet i den tills han ömt la den för att vila.

När EE och Gormy kom in i degrummet stannade de till. Charly satt bredvid degen och pratade med den. De förstod ingenting av det Chalry sade då språket var av ett slag de aldrig hade hört tidigare. Uttalen var långa och höga, men blandades av korta öch mörka toner. Det liknade valsång tyckte Gormy. Degrummet var skinande blankt från golv till tak och Charly hade inte ens ett mjölkorn på sig.

- Gick det bra att göra degen Charlyreino?

- Jovars, men fan, var lite tysta, ni stör ju i vilan.

- Oki doki, men häng med ut ett tag vet ja.

- Javisst, jag ska bara göra klart här.

Två timmar senare kom Charly ut ur degrummet med ett leende på läpparna

- Nu har hon somnat, jag kan väcka henne lite senare om ni vill hälsa på henne.

Så började sagan om EE ́s berömda pizzabotten. Efter att ha testat degen insåg grabbarna att de troligtvis hade hittat världens bästa bagare i form av Charly. Ryktet började sprida sig att på Nora Torg i Danderyd fanns en pizza som var något utöver det vanliga och kunderna började komma allt oftare.

I nästa avsnitt:

...drakarna hade hört ryktet om den nya bagaren. De tågade iväg mot tunnelbanan. Självklart satte de sig i den första vagnen. De åkte alltid i den första vagnen oavsett vart de skulle, något annat var inte på tal. Med sig denna gång hade de den röda väskan. På kontoret stod de andra väskorna i tryggt förvar och i precis ordning efter regnbågens skala. Turkos, grön, gul, orange, röd, rosa, lila och blå, men den röda väskan var nu på utflykt och skulle ansluta senare igen. Färgkoderna på väskorna var något som drakarna hade utvecklat efter sin studietid i Västerås, världens främsta drakhögskola. Färgerna avgjorde affärernas storlek och viktighet. Den röda färgen var en lyckosam färg för drakarna som de använt många gånger för att knyta till sig affärer. Turkos, den dominanta av alla färger, hade de aldrig behövt använda. Idag lämnade de den turkosa väskan kvar som vanligt.


Klappa på huvudet

Jag och Emma har varit oerhört duktiga idag! Det är inte mycket kvar nu på vårt projekt som vi har suttit med hela kvällen :D wiie <3
Va hos ögonläkaren idag med, han sa att anledningen till att ja har svårt att fokusera blicken ibland och att jag har blivit en aning översynt är för att nackmusklerna går ihop med ögonmusklerna och eftersom jag har ont i nacken efter smällen så får synen lida lite :) Men det kommer släppa när jag blir bra i nacken så jag kommer överleva!! :D
Imorn ska jag kolla på bikini med mig själv hade jag tänkt hihihi ^^, (så länge ingen vill följa med mig. någon?? )

wellwell

Hemma från globen höhö. Jag får nog lov att säga att den första delen på 1,5 timme va mindre bra, jag blev besviken faktiskt. Men efter pausen på 25 minuter tog dem igen allt och va så jävla grymma!
Det blir inget Södertälje till Frida heller för hon har influensa haha.. helt illa! vad är det här, alla är typ sjuka..?
Nu blir det till att ruttna hemma i soffan -.-

Först Bounce sen vidare till Södertälje

Idag ska jag och syrran se Bonuce på globen :D Ser fram emot det asmycket!! Efter det ska jag bege mig till min käraste Jönk'ikooorv :D Va så länge sen jag träffade henne att ja inte ens minns när vi sågs sist :O Vi kommer typ få presentera oss för varandra och ta våra liv om igen haha.

bikinifanatiker

De sista 3 kommer från Victorias secret och tänkte faktiskt köpa den lila för den kostade vara 224 kr! men med frakt och allt gick det på 600 kr :( så det blir ingen.

Ångest inför plakatbilden till studenten...

Garanterat top 3
Lägg märke till snorranden

Shallallaaa

Gårdagen va kul, dock hade pär blivit utslängd innan vi kom dit HAHA. Idag blir det till att vara hemma, inte av att jag är bakis utan för att jag har en lätt  hjärnskakning... (tack arazo). Nu ska jag viiiiila :D

LillLördag

Musiken är nu avklarad vilket känns naaaaajs :D
IKVÄLL ERE DAX FÖR UTGÅNG!!

VILKEN KÄNSLA

Idag gjorde vi vår projektredovisning! Det gick asbra!!!! Både jag och Emma är jättenöjda :D Jag brukar inte vara nervös inför sånt här men nu var jag riktigt nervös. Speciellt eftersom jag och Emma måste springa ner till skåpen och pissa när det är 5 minuter kvar tills vi ska börja bara för att det är nån jävel som har ockuperat toan där uppe -.-!!! När vi kom in i klassrummet så gick våra hjärtan i 100km/h.. nervösa samt dålig kondition. Känslan när vi var klara var obeskrivlig! Vi va typ hyperglada hela eftermiddagen :D:D
Sen blev det träning och fixa med skivan. Nu sitter jag hemma själv... funderar på att lägga mig tidigt idag, är helt slut.

Knasdag

Hänt en del idag faktiskt. Va superfint väder så har suttit i solen ute och övat inför redovisningen på tisdag sen satt jag även och letade lite jobb. Det är nämligen så att jag ringde Mackan idag för att se hur det blir med restaurangen i Solna för jag har bara fått 11 pass i sommar vilket inte är någonting då jag vill jobba nästan hela sommaren! Nu är läget så att vi inte kommer öppna i Solna i år iaf på grund av att vi inte fått den lokal vi blivit lovade... Så nu blir det till att söka jobb.. WOHO! jag vill verkligen jobba på CG's.. :(
I natt var det inbrott på jobbet med. När jag kom dit idag vid 17.00 var dörren uppbruten och dem hade tagit kassaskåpet... Det sög ju men men, förr eller senare ska det väl hända CG's pizza med.
I morgon är det skola, jippi.

4 JUNI 2010


Det löser sig alltid

Har pratat en massa med Emma och vi har diskuterat fram och tillbaka om hur viktigt det är med betyg och så vidare. Jag vet förstås att det är både viktigt och bra med höga betyg men jag tror definitivt inte att betygen kommer forma din framtid. Vill man något så klarar man det på något vis. Ett IG är egentligen inget att hetsa upp sig över vilket många gör, bland annat vi. Hur stor betydelse kan det ha egentligen? Ett litet ynka Ig.. ? Jag brukar alltid tänka på att det finns värre saker och att situationen kunde vart betydligt mycket värre. Vi är unga och friska och vill ut i världen, vi har inga hinder... speciellt inte ett IG. Vi har alla möjligheter i världen.
Som pappa brukar säga,
"O r o a      d i g      i n t e      i      o n ö d a n"


Spenderat dagen med två av mina favoriter

Gick ner till Emma vid 12 då vi satte oss med vårt projekt... Sen drog vi ner och tränade, superduktiga :D efter det var det hem till emma igen och fortsätta med evighetsarbetet.
Gick hem vid halv 5 och tog en dusch sen kom pappa och hämtade mig :) Jag körde vilket gick bra även fast jag inte kört på länge haha. Pappa blev överlycklig över att ja skulle äta med honom för ingen annan va hemma :P Det blev toast med skagenröra sen kött, pommes och bea&ketchup <3 *dregel*
Jag och pappa har suttit inne på spotify och lyssnat på en massa musik. Allt från ZZtop till pavarotti haha. Riktigt mysig kväll faktiskt :) Imorn ska ja dock vara på jobbet tidigare för det va mycket att göra.. wie! Äsch de blir nog kul :)
SLEEP TIGHT BABE

Filosoferar om framtiden

Jag vill göra så oerhört mycket att det knappt går att beskriva!! Det ska bli helt underbart att ta studenten nu! Nästan alla man frågar om studenten har typ ångest pga allt som ska vara klart innan dess, men vafan! När vi väl står där och ska springa ut, det är ju det man längtar efter, då är vi klara med all skola som någonsin kommer finnas i våra liv! Fatta va underbart!
Efter studenten finns det så mycket jag vill göra! Först och främst vill jag jobba hela sommaren och jag hoppas verkligen att jag kommer få mycket tider på CGs (ska prata med Markus imorn om det). Får jag inga tider måste jag söka ett annat jobb vilket jag absolut inte har lust med just nu...
I sommar har ja inte så mycket planer förutom att jag ska till Öland och Cypern :) Så prio nummer ett är att skaka fram pengar till det haha. Det ska bli riktigt skönt att komma bort från Sverige ett tag asså.
I höst blir det till att jobba igen. Som pappa brukar säga. "Stick ner huvudet i sanden under hösten och jobba jobba jobba så kan man ha kul för pengarna på våren" Det är vad jag har planerat, för under hösten blir det till att planera min och Emmas resa vart vi nu ska haha. Vi har kollat runt lite och fastnat lite för en jorden runt trip, men vi får se hur det blir :) Skulle va askul!
Till näste höst kanske det blir till att plugga. Jag skulle gärna vilja plugga någon annanstans än i Stockholm men det finns inte så många fotoskolor så vi får se var jag hamnar :) Sen skulle det va väldigt kul att plugga utomlands ett år eller nåt. Kanske bara läsa en fotokurs...
J A G   V I L L   U T   O C H   U P P T Ä C K A   V Ä R L D E N

Duktiga flickor

Jag och Emma satt kvar 3 timmar i skolan idag!!!! Projektarbetet tar kål på oss asså men snart! Längtar typ tills tisdag för då är det klart!!! Sen har jag suttit med det hemma med haha. Slutade precis med powerpointen som ja börjat med men den ska vi göra klart imorn :)
Ikväll blire kanske en nattpromenad det får vi se, hoppas det iaf :)
Jag och Emma i rymden/mitt kök
Emma i vattnet/mitt kök

*SOL*SOL*SOL*

Va ute och sprang idag för första gången på året :D Nu är våren äntligen här!!!!!! Sprang med mamma och hunden men det gick inte så snabbt eftersom Ellin ska kissa lite här och lukta lite där hahaha.. sen har mamma hamnat i övergångsåldern så hennes tuttar är svullna och ömma så när hon springer guppar dem och det gör ont haha.. så vi gick lite ibland ;D Det gav nog inget men det var skönt att vara ute i det härliga vårvädret :D
Nu är mamma på en mässa så det är bara jag och Ellin hemma ikväll. Tänkte nog ta en till promenad sen :)

Hand i hand

Efter jobbet igår drog jag och Linn hem till henne för att göra oss i ordning inför kvällen då storebror Borg fyllt 21. Det var verkligen superkul! Har nästan glömt hur kul det är att träffa helt nya människor.. Sov kvar där eftersom Borgarna bor 3 minuter från mitt jobb haha. Sen har jag jobbat hela dagen och nu ere snart slaggdax. kommer typ få sitta i skolan 1 timme imorn innan vi börjar för ja ska få skjuts och då kommer vi åka tidiigt!!! bajs.

Aja god natt alla mina 10000000 fans


forever JEAM

Igår var det jättemysigt!! Jag och Emma åkte ner till fabben där vi skulle möta upp Mina och Arazo som stod ute och frös eftersom det var en massa folk där inne redan. Vi pallade inte va där då och drog till donken.. I know.. ? Men när vi väl sitter där så kommer Arazo på att hon är ensam hemma.. helt dum och komma på det då.. aja v i drog hem till henne och satt där hela kvällen :)
Det är så kul att se, för i början kör vi typ varvet.. alla säger vad som har hänt i ens liv typ.. sen utvecklas det till pladder hahaha, alla snackar i mun på varandra och saker ska diskuteras och analyseras haha. Men det gillar vi :)
Hur skulle mitt liv se ut om jag inte fick fina råd från mina fina vänner? Total mess..

Väntar på bossen...





I väntan på nåt gott..

Dagen har bestått av plugg och jobb.. mindre kul, men imorn ska jag träffa Emma iaf :D:D har saknat henne massa! Sen på kvällen ska vi träffa Mina och Arazo. Ska bli riktigt mysigt faktiskt, träffas hela gänget igen :)

J.E.A.M


Ringrostig

Ska jobba idag för första gången på typ 2,5 vecka.. hoppas jag minns hur man gör hahaha.
Nu ska ja fortsätta äta mina kaslerrester..

Solen är här medan plånboken lever i misär

Solsken i morse! JIPPI!! Åkte in till stan med miccan och ida runt 12. Vi åt typ nån sallad inne i gallerian.. och då kom jag på, jag blir inte mätt av sallad :O hamburgetallrik med pommes och cola.. det blir man mätt på!! jag föreslog McDonalds men ida insisterade på att vi skulle vara nyttiga och äta sallad.. jag hade till och med ett kryp i maten vilket bevisar att människor inte ska äta blad!
Köpte ett par byxor, en tröja och ett par skor iaf :D Jag har verkligen shoppat klart för den här månaden om ja nånsin ska få ihop pengar till napa hahah.. Jag har nog inte köpt så mycket som den här månaden på  hur länge som hellst... men jag älskar att shoppa :D:D:D makes me feel good (a)
När jag kom hem satt jag och jobbade lite med alla dessa blanketter vilket jag nu är klar med :) Resten av lovet blir det att jobba mestadels iaf..
Onsdag: Jobba 17-21
Torsdag: Jobba 17-21 (Emma kommer hem WIE) <3
Fredag: Träffa JEAM :D <3
Lördag: Jobba 17-21
Söndag: Jobba 10-21


Tunisien 2009

Off to storstan

mit ida! Ska bli skönt att hitta på något :D Syrran hakar nog på med ;D

Depression

Det snöar, ingen är hemma, emma (min livsenergi) är på öland, de få som är hemma vill inte hitta på något, jag har teori och projekt att plugga och vf inte när det ändå snöar och är bajsväder ute? .. jo för jag har suttit inne sen ja kom hem från england känns det som! JAG ÄR SOCIALT BEROENDE JUST NU! SNÄLLA KAN NÅGON VARA MED MIG!
KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM!!
KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM KOM HEM!!!

Saturnus dag

Igår hände typ inget.. va hemma hela kvällen med ellin som va magsjuk stackarn :(
Idag gick ja upp halv 10 och tog ut lillan, sen har hon badat ;D haha hon tycker inte det är speciellt kul men det tycker jag hihihihi! ^^
Mamma och Fredrik kommer och hämtar upp mig om ungefär en timme då vi ska ner till sats.. har inte tränat på aslänge.. kompenserat det med att åka till england och äta massa nyttigt?? (a) inte direkt.. så nu ere hårdkörning! :D
Efter det vet ja inte riktigt vad som hände, mamma pratade om att vi skulle åka nånstans men aah vi får se :)
Ellin just nu, nybadad och doftar jordgubb :)

England Seaford

Resan har varit väldigt bra förutom att det har regnat varje dag... men vad gör man :) Vi kom fram sent på söndagen så då hann vi inte med något utan det blev sängen direkt.
Under MÅNDAGEN var vi först och hälsade på min gammelmormors syster Ivy som är 95 år men ändå väldigt pigg :) Det va väldigt kul att få träffa henne eftersom jag inte gjort det förut.
Ivy bodde på ett pensionat precis vid havet, det var riktigt vackert där.. skulle också vilja bo så när jag är 95 år!
Mormor, Ivy och morfar
Utsikten från Ivys fönster
Efter det åkte vi in til Brighton hela ligan :) Det ösregnade och jag hade varken luva eller paraply så jag var rätt genomblöt vill jag lova haha.. men vad är england utan regn? inte england iaf...
Brighton, mer en sommarstad om jag får säga det själv.
Under TISDAGEN blev det shopping shopping shopping!!!! ända tills gubbarna blev trötta och åkte hem haha.. jag miccan och mamma kom däremot inte hem förrän halv 1 då vi precis hann med sista tåget haha.. annars hade det gått illa...
Hittade en studentklänning med :D för bara 200 kr!!!!! men ändå superfin!
Under ONSDAGEN hade vi hela dagen på oss att hitta på nåt eftersom flyget inte gick förrän 9 på kvällen. Vi hade då bestämt att vi inte skulle shoppa något utan att gubbarna skulle få bestämma vad vi skulle hitta på. Först begav vi oss mot Madame Tussauds men kön va alldeles för lång så vi besökte ett gammalt fängelse istället som Fredrik ville kolla på. Rätt intressant men jag ville hellst sätta mig på ett Starbucks haha..
Borta bra men hemma bäst.. for sure!

RSS 2.0